Multivitamin fontos szerepe
Rohanó világunkban egyre kevesebb időnk jut odafigyelni az egészséges, helyes, kiegyensúlyozott táplálkozásra. A táplálékkiegészítők olyan élelmiszerek, melyekkel kényelmesen pótolhatjuk az elmulasztott, vagy rosszabb minőségű, feldolgozott élelmiszerekből hiányzó vitaminok, fehérjék és más hasznos anyagok bevitelét.
A táplálék-kiegészítők természetes alapanyagok felhasználásával készülnek. A természetazonos anyagokat a szervezet felismeri és hasznosítja, míg a szintetikusakat csak kisebb részben képes felhasználni.
Egyre inkább szükségünk van táplálék-kiegészítőkre, mert kevesebb nyers élelmiszert fogyasztunk.
A zöldségek, gyümölcsök, élelmiszerek nem tartalmaznak annyi vitamint és tápanyagot mint korábban, a feldolgozás, szállítás, tárolás, hűtés következtében értékes tápanyagokat veszítünk el.
A mai stresszes életvitel és környezeti ártalmak mellett felfokozódott a szervezet vitamin szükséglete, és a legtöbb betegség oka valamilyen vitamin vagy tápanyag hiányára vezethető vissza.
A jó minőségű táplálék-kiegészítők nem tartalmaznak fölösleges színezékeket, adalékanyagokat, tartósítószereket, ezekre nincs szükségünk, hiszen elraktározódnak a szervezetben.
Csak az optimális összetételű készítmények tudnak hatékonyan felszívódni, a fel nem használt anyagok kiürülnek.
A természetes alapanyagokból nyert vitaminokat a szervezet jobban tudja hasznosítani.
A teljes értékű étrend és egyes étrendkiegészítők kombinálása a legjobb dolog, ami segít kiküszöbölni a különféle hiányállapotokat.